Spendera mer tid med barnen

Avhannah

Spendera mer tid med barnen

Att lägga tid på barnen och umgås med dem har många fördelar. Det är positivt både för dem och för dig som förälder. När du spenderar tid med dina barn ger du dem bekräftelse vilket gör att de känner sig älskade. När du ska umgås med dina barn kan det vara trevligt att ha något intressant att göra. Att plantera och odla är något som barn brukar tycka är kul att hjälpa till med. Om du vill testa plantera med dina barn kan du gå in på flo-rea.com som är en stor fröhandel på nätet. På flo-rea.com kan du hitta olika fröer och tillbehör, allt för att du ska kunna komma igång.

Gör något tillsammans

När du ska plantera med dina barn behöver det inte vara så avancerat. Det räcker med att plantera några fröer som sedan får stå i fönstret och växa till sig. Låt barnen ta hand om växterna. Barn brukar tycka att det är roligt att se ett frö bli en växt. Om det finns möjlighet kan du och barnen ha en större odling antingen på balkongen eller i trädgården. När det blir ett större projekt har ni något att göra tillsammans en period framåt.

Intressanta samtal kan uppstå vid aktiviteter

Du kan alltid fråga barnen vilka aktiviteter de skulle vilja göra tillsammans med dig. De brukar ofta ha bra förslag på gemensamma aktiviteter. Sedan ska inte små saker i vardagen förringas. Det behöver inte alltid vara ett stort projekt när du ska umgås med dina barn. Exempelvis kan ni vika tvätt tillsammans, baka eller laga mat. Det är ofta när båda har något för händerna som det intressanta samtalen kan komma. Det är lättare att prata om vissa saker om ni samtidigt gör något.

Bygg en relation med barnen

När du umgås med barnen kan du bygga du upp ett förtroende. Barnen känner att du som förälder är en viktig person och någon som de kan vända sig till. Det är viktigt att de har tillit till dig som förälder, speciellt om du vill att de ska kunna komma till dig oavsett vad som händer i deras liv. Bygg relationen till dina barn redan en låg ålder, det kommer vara gynnsamt när barnen sedan går in i tonåren.

Om författaren

hannah administrator